Samsung, S20 satışlarında umduğunu bulamıyor!

Samsung Galaxy S20 serisi oldukça kuvvetli özellikleriyle piyasanın en güçlü cihazlarından olmasına rağmen piyasaya çıktığı ilk günden beri satış rakamlarında hızlı bir yükseliş yakalayamadı. Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs yüzünden satışların kötü gittiğini söyleyen Samsung, tahmin edilenlerin de altında bir satış miktarında kaldı.

PCMag'in paylastığı verilere göre S20 serisi satışa çıktğından bu yana hiçbir hafta Amerika'daki satışlarında 200.000 adet satışı geçemedi. S10 ve S9 serilerine bakacak olursak bu sayı yarıdan da az gözüküyor. Haftalar ilerledikçe bu sayı 100.000 adetlerin altına düşmüş durumda ancak 7. haftaya gelindiğinde satışlarda artış gözüküyor. Bunun sebebi ödeme alışkanlıklarının değişmesi ve koronavirus sebebiyle online satışlardaki artışlar olabilir.

Samsung S20 serisinin yaşadığı bu düşüş hem ilk çıktğında kamera sorunları ve ısınmayla ilgili aldığı negatif inceleme yorumları hem de global pandemi yüzünden olabilir. Yüksek fiyat etiketinin de bu düşüşü etkileyebileceğini unutmayalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

3000 TL altındaki en iyi akıllı telefonlar!

4000 TL altındaki en iyi akıllı telefonlar!

AliExpress muhtesem fırsatlar!