Xbox One tanıtıldı!


Microsoft ilk konsolunu tanıtalı tam 8 yıl oldu ve bugün yepyeni konsoluyla karşımızda. Aylardır hakkında değişik dedikodular dönen ürün bugün karşımıza Xbox One adıyla çıktı. One'ın sadece oyun konsolu olmadığını belirten Don Mattrick (Microsoft Entertainment başkanı), oyun oynayan kişilerin aynı zamanda teknolojiye çabuk adapte olabilen kişiler olduğunu belirterek, bir çok eğlence ve medya ortamını bu cihazda bir araya getirdiklerini dile getirdi.



Xbox One'da kullanıcı etkileşimi oldukça artırılmış durumda. Tek bir ses komutuyla konsolu açabilir, televizyon izlemeye devam edebilir; filmler, videolar, resimler ve tarayıcı gibi neredeyse tüm menüler arası geçiş yapabilirsiniz. En güzel özelliklerden biri ise oyun oynarken ya da film izlerken arkadaşlarınızla Skype üzerinden görüntülü konuşma gerçekleştirebilirsiniz.



Donanım olarak ciddi anlamda geliştirilen konsol, 8 çekirdek işlemci, 8 GB Ram, 500 GB depolama alanı, Blu-Ray oynatıcı, 802.11n wireless, HDMI girişi/çıkışı ve USB 3.0 ile piyasaya çıkacak. Tasarım olarak ise daha çok eski görünümlü, sade ve köşeli bir tasarım tercih edilmiş. Yeni Kinect eskisine göre çok daha stabil hale getirilmiş. Yeni 1080p ve 60 fps'lik kamerası ile egzersiz yaparkenki kalp atışlarınızın, bilek hareketlerinizin, tamamen karanlık ortamda bile çok hassas bir şekilde algılanmasını sağlıyor.



Ünlü oyun firması EA(Electronic Arts) ile anlaşma sağlayan Microsoft, yepyeni ve çok farklı oyun deneyimleriyle kullanıcaların karşısına çıkmaya hazırlandıklarını söyledi. Yeni oyun motorları ve geliştirilmiş grafiklerle karşımıza çıkan Xbox One, bu yılın sonlarına doğru satışa sunulacak.




Pamir Çevikoğulları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

3000 TL altındaki en iyi akıllı telefonlar!

4000 TL altındaki en iyi akıllı telefonlar!

AliExpress muhtesem fırsatlar!