iPad Air ve Retina ekranlı iPad Mini'ler karşınızda!



Heyecanla beklenen Apple'ın iki yeni ürünü yeni iPad'ler görücüye çıktı. Tasarım ve donanım olarak birçok yeniliği barındıran iPad Air eskisine göre oldukça ince ve hafif. iPad Mini'nin büyük hali olarak nitelendirebileceğimiz Air modeli, 7mm'lik gövde ve 450gram ağırlığa sahip olan cihaz, yeni nesil A7 64bit işlemci, MIMO çift anten wireless desteği ile güçlendirilmiş. Eski nesillerde olduğu gibi Retina ekrana sahip olan iPad Air, 2048x1536 gibi yüksek bir çözünürlükle muhteşem görüntüler elde etmenizi sağlıyor. 



Tanıtımda merakla beklenen diğer ürün ise yeni nesil iPad Mini'lerdi. Tamda beklenildiği üzere iPad Mini'ler artık Retina ekrana sahip ve 7 inç tabletler içinde en yüksek çözünürlüğe sahip cihazlar arasında yerini aldı(örnek: Nexus 7). iPad Air gibi yeni nesil iPad Mini'ler de A7 64bit işlemci, MIMO çift anten wireless teknolojisine sahip. Apple iPad Mini'lerde çizgiyi değiştirmeden aynı tasarımla devam ederek Air ile aynı çizgide kaldı.



iPad Air'lar 499$ , iPad Mini'ler ise 399$'dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. İlk yapılacak olan dağıtımlarda malesef Türkiye yine yok ama bir sonraki dağıtımlarda ya da teknoloji marketlerinin kendi imkanlarıyla kısa zamanda ülkeye giriş yapmasını düşünüyorum. 



Dipnot: Bu sene canlı yayından izlediğim etkinlik, eskiden sadece yazılardan takip ederken bile verdiği keyfi vermedi malesef. Sanırım o ruh Steve Jobs'un vefatıyla Apple'da kaybolmaya başladı.




Pamir Çevikoğulları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

3000 TL altındaki en iyi akıllı telefonlar!

4000 TL altındaki en iyi akıllı telefonlar!

AliExpress muhtesem fırsatlar!