Lise öğrencileri kendi oyunlarını tasarladı!


Lise öğrencilerinin ufkunu açmak ve onlara doğru kariyer tercihini yapma konusunda yardımcı olmak amacıyla Özyeğin Üniversitesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Oyun Atölyesi tamamlandı.

14'ü Anadolu'nun ve 6'sı İstanbul'un belirli liselerinde okuyan 20 başarılı öğrenci, artık "bilgisayar oyunu" alanında kariyer yapmayı düşünüyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 250 başvuru arasından seçilerek Özyeğin Üniversitesi'nin Bilgisayar Oyunu Atölyesi'ne katılma hakkı kazanan bu 20 lise öğrencisi, geçirdikleri bir haftalık eğitim süreci sonunda gelecekte nasıl bir kariyer istediklerini daha iyi anlama fırsatı buldu.

Aralarında akademisyenlerin de olduğu deneyimli bir ekipten bilgisayar oyunu yapmayı öğrenen lise öğrencileri arasında başarılı olanlar, Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı'na ilk altı tercihlerinden yerleştikleri takdirde %100 burslu okuma hakkına da sahip olacaklar.

İşin ustalarından eğitim aldılar

Atölye kapsamında verilen dersler Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden, Türkiye'nin dünya çapında yayımlanan ilk üç boyutlu oyunu "Culpa Innata"yı yaratan ekibin yöneticisi Prof. Dr. Tanju Erdem, Microsoft Research Yazılım Mühendisliği İnovasyon Ödülleri program desteğini kazanan Yrd. Doç. Dr. Barış Aktemur ve "Culpa Innata" oyununu geliştiren Momentum Digital Media Technologies ekibi tarafından yürütüldü.

Liseden mezun olmadan mühendislik burs hakkı kazandılar

Atölye çalışmasında başarılı bulunan öğrenciler, ÖzÜ'de burslu okuma hakkını da kazandılar. Bu burs kapsamında 2012 yılında ÖSYM tarafından Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı'na ilk altı tercihinden burssuz veya öğrenim ücretinden kısmi muafiyet sağlayan burslu kontenjandan yerleşen adayların öğrenim ücreti muafiyet oranları, %100'e yükseltilecek. Yüzde 100 burslu kontenjandan yerleşen adaylara ise, yerleştirildiği bursun kapsamına ek olarak, her yıl 9 ay süreyle aylık nakit destek sağlanacak.

Kaynak: chip.com.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

3000 TL altındaki en iyi akıllı telefonlar!

4000 TL altındaki en iyi akıllı telefonlar!

AliExpress muhtesem fırsatlar!